Welkom op het cultuur-informatiepunt Voorschoten-Wassenaar. De UITagenda voor de gemeentes Wassenaar en Voorschoten. Deze site biedt een platform voor culturele organisaties, evenementen en toeristische informatie in de regio. 

Lees verder

Het Caduceus Strijkkwartet krijgt vleugels !

thumbnail fdc0eeb6 ce0f 4df2 8037 f93c1a08b793

Het Caduceus strijkkwartet bestaat uit enthousiaste leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest die naast hun professionele loopbaan ook kamermuziek een warm hart toedragen. 

U kunt ze beluisteren op zaterdag 19 Oktober 2019 om 14:00 uur in de MUZEHALL, van Hallstraat 24, Wassenaar

Zij spelen voor u het Tweede strijkkwartet van Alexandr Borodin en het Strijkkwartet in D Majeur Opus 44a van Felix Mendelssohn Bartholdy: 

Laurens van Vliet Viool, Marie José Schrijner Viool, Maartje van Rheeden. Altviool, Daniël Petrovitsch Violoncello

 

Grafiek 2019 in Voorschoten

thumbnail 8f8b8e73a3fb13d1e3c70d6bf0594ee2 MarjaVerschoorBretagnekl
In oktober en november vinden overal in het land tentoonstellingen plaats in het kader van de manifestatie “Grafiek2019”. Het verbindende thema is “Panta Rhei”, alles stroomt. De Voorschotense Kunstkring (VKK) doet ook mee. U kunt van 26 oktober tot en met 19 november op elke woensdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis op Voorstraat 12 grafisch werk zien van Charlotte Boschma, Marja Verschoor, Marian Smit, Lucy de Kruijf, Theo Damsteegt en Jacqueline van der Grijn.

Lees meer

Kunstgroep Wassenaar nodigt uit tot bijwonen van “Kunst en Sterrenkunde”

thumbnail wmap

In het project Verbeeldingskracht in Kunst & Wetenschap probeert Kunstgroep Wassenaar een uitwisseling van gedachten op gang te krijgen tussen wetenschapper, kunstenaar en voorts iedereen die een bijdrage kan leveren aan zo’n gesprek. Kunstgroep Wassenaar begon eerder met een spannende bijeenkomst met professor Peter Sterk, pathofysioloog, die vorig jaar een boeiend inzicht gaf in de plaats van verwondering in de wetenschap en kunstenaars wist te inspireren in hun werk. Natuurkundige en filosoof Jan van Gils hielp ons daarna verder op weg in dat gedachtenproces.

Kunstgroep Wassenaar nodigt iedereen die belangstelling heeft, kunstenaar of geen kunstenaar, wetenschapper of geen wetenschapper, uit om aanwezig te zijn dinsdag 15 oktober om 19.30 uur in Galerie in de Molen en deel te nemen aan de gedachtewisseling over dit onderwerp. Toegang gratis.

Lees meer

Meer artikelen...