Welkom op het cultuur-informatiepunt Voorschoten-Wassenaar. De UITagenda voor de gemeentes Wassenaar en Voorschoten. Deze site biedt een platform voor culturele organisaties, evenementen en toeristische informatie in de regio. 

Lees verder

Een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten.

98765

 Zondag 10 maart om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het duo Inez Popko (fluit) en Nadejada Tzanova (piano) een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk.

Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.

Entree: 10 euro.

Lees meer

Lezing Arthur Japin in het Adelbert College

Arthur Japin 6 800x533

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2019 organiseert Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar in samenwerking met Boekhandel De Kler op donderdag 28 maart om 20-00 uur een lezing en signeersessie door Arthur Japin. Zijn lezing is gerelateerd aan het thema van de Boekenweek ‘De moeder, de vrouw.’ Na de lezing is er gelegenheid voor signeren van zijn boeken. Boekhandel De Kler is aanwezig. Inloop vanaf 19.30 uur. 

Kaarten aan de balie of via www.obvw.nl  Leden € 17,50 / Niet Leden € 19,00

Afscheid van de Catalina

444

Peter Versteeg neemt u op donderdag 14 maart mee in de lange en spannende geschiedenis van het watervliegtuig de Consolidated PBY-5a Catalina, kortweg Catalina genoemd. Deze Catalina is zonder twijfel het oudste en mooiste nog vliegende watervliegtuig ter wereld. Peter’s vader was MLD-vlieger op de Catalina aan het begin van de oorlog en van 1950 tot 1951 in voormalig Nederlands Nieuw Guinea. Hij vertelt over zijn familiegeschiedenis en de geschiedenis van het vliegen binnen de Marine aan de hand van veel foto’s en filmmateriaal. Ook zal hij vertellen over de restauratie van dit historisch vliegend erfgoed, de succesvolle operatie gedurende de afgelopen 14 jaar en de reden waarom dit prachtige vliegtuig in mei, Nederland helaas zal gaan verlaten.

Locatie: Bibliotheek Wassenaar Leden: €6,00 / niet-leden €7,00 Kaarten aan de balie of via www.obvw.nl  

Meer artikelen...