Welkom op het cultuur-informatiepunt Voorschoten-Wassenaar. De UITagenda voor de gemeentes Wassenaar en Voorschoten. Deze site biedt een platform voor culturele organisaties, evenementen en toeristische informatie in de regio. 

Lees verder

Kunstgroep Wassenaar met Kunst als Cadeau voor mensen die misschien alles al hebben

Naamloos
Net als in vorige jaren organiseert Kunstgroep Wassenaar van 3 december tot 10 januari haar expositie Art Present / Present Art . Om iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen in coronatijd is er een prachtlocatie gevonden in een tijdelijk leegstaand winkelpand in het centrum van Wassenaar Langstraat 144 (naast boekhandel De Kler). Al vanaf 3 december heten wij u daar welkom in onze POP-UP galerie.

Wegens de pandemie is er helaas geen officiële opening, ontvangen we maximaal vijf bezoekers tegelijkertijd en gelden de standaard coronamaatregelen. De toegang is natuurlijk gratis.
Naast onze gebruikelijke openingstijden (do t/m zo van 14:00 tot 17:00 uur) zijn we op de Wassenaarse koopzondagen al vanaf 12:00 uur open.
www.kunstgroepwassenaar.nl

Lees meer

“Vier het leven met een boom op Duivenvoorde”

duivenvoorde header zonder achtergrond
Vanaf nu is het mogelijk om op het Landgoed Duivenvoorde een boom te adopteren. Een boom om een geboorte, een huwelijk of iets bijzonders te vieren, ook om een jubileum luister bij te zetten of een
overledene te gedenken. Een oude eikenboom aan de Voorlaan van het landgoed, een jonge beuk of linde in het park of een fruitboom in de boomgaard van de Leidse Tuin. Bij iedere boom wordt een bordje
geplaatst met eigen tekst en de naam van de boom. Duivenvoorde garandeert daarnaast voor 25 jaar de verzorging en het onderhoud van de geadopteerde boom.  

Lees meer

Voorschotense Kunstkring slaat bruggen naar andere kunstdiscipline

thumbnail Andr eHReijersBoekbeeld

Onder de titel “Teksten en Boeken” slaan acht beeldende kunstenaars van de Voorschotense Kunstkring (VKK) van 31 oktober tot en met 20 december bruggen naar de literatuur en de jasjes waarin deze wordt gegoten. Op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis aan de Voorstraat kunt u dan elke zater- en zondagmiddag tussen 14 en 17 uur zien, welke verbindingen tussen beide kunstdisciplines worden gelegd door Siet van der Meulen, Andrée Reijers, Fanny Mazure, Johan Timmers, Lucy de Kruijf, Maria Starke-Milkó, Sonja van der Burg en Theo Damsteegt. Onder het voorbehoud dat een nog strengere lockdown natuurlijk geen roet in het eten gooit. Als dat het geval is, zult u het moeten doen met een bezoekje aan www.voorschotensekunstkring.nl

Lees meer

Meer artikelen...