Bloed- en zielsverwantschap bij de Voorschotense Kunstkring

 Tijdens de laatste expositie voor de zomerstop brengen 13 kunstenaars van de Voorschotense Kunstkring (VKK) niet alleen eigen werk naar de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (boven Restaurant Floris V) op Voorstraat 12, maar ook werk van 14 niet-leden met wie zij zich op de een of andere manier verwant voelen.

Het kunnen mensen uit de familie zijn, zoals bij Willem Tegelaar, die naast eigen olieverven ook olieverven van zijn dochter Akycha en zijn in 1969 overleden vader Willem Frederik Sr inbrengt. Maar ook vriend(inn)en, die elkaar soms uit het oog verloren, maar kortgeleden weer tegenkwamen, zoals VKK-lid Sonja van der Burg en niet-lid Saskia Admiraal. Of collega’s, die in elkaars werk, hoe verschillend bij een eerste aanblik ook een zelfde ambachtelijkheid ontdekten, zoals Felice Vermeire en gast Clementine van Maaren. Of een passie voor landschappen delen, zoals Elisabeth Vuez en haar tentoonstellingspartner Wendy van Baar. En zo hebben ook de negen andere combinaties elk een eigen verhaal, dat u deels kunt vinden in de galerie op www.voorschotensekunstkring.nl  onder Exposities > huidige expositie en helemaal kunt ervaren in de sfeervolle tentoonstellingsruimten.

Lees meer

Kleurrijke expositie in Galerie in de Molen

galerie

 De Kunstgroep Wassenaar presenteert een nieuwe tentoonstelling en nodigt u van harte uit voor de opening op zaterdag 9 juni a.s. om 16.00 uur in Galerie in de Molen. Ook op zondag 10 juni zijn zij in de galerie om uw vragen te beantwoorden.

Hebt u aanstaande zaterdag en zondag geen tijd? Dan raden wij u aan om de komende weken beslist binnen te lopen om te genieten van het werk van Elke Pichler en Lili Berger. De expositie is gratis toegankelijk van 9 juni t/m 8 juli 2018, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. www.kunstgroepwassenaar.nl

Lees meer

NIEUWE PROGRAMMA 18/19 VAN THEATER WARENAR IN DE VERKOOP

WarenarWassenaar

Wassenaar – Het programma voor het komende seizoen in Warenar staat op internet. Kaarten voor de voorstellingen zijn inmiddels te koop via www.warenar.nl.  Het programma bevat 25 voorstellingen en ook nu weer zijn er vele bekende artiesten die een avond in Wassenaar komen optreden. De seizoensbrochure met daarin het complete programma van Theater Warenar is inmiddels huis-aan-huis verspreid in Wassenaar.

Lees meer

Kunstexpositie “IN BEELD”

347

Van zaterdag 26 mei t/m zondag 1 juli laat de Kunstacademie Haarlem/Leiden ruimtelijk werk zien in Museum Voorschoten. De academie is een hoogwaardige opleiding en een broedplaats voor actuele kunst.

Twaalf studenten van de Kunstacademie Haarlem/Leiden, allen studerend bij de vakgroep Ruimtelijke Kunst onder leiding van Jacomien le Maître, tonen zeer uiteenlopend werk.

Het Museum Voorschoten is iedere woensdag- zaterdag- en zondagmiddag geopend van 12.00 t/m 17.00 u. Meer informatie over het museum en de andere activiteiten van het museum is te vinden op de website van het museum: www.museumvoorschoten.nl

Lees meer

Wilgen knotten in Cronesteyn

Momenteel is de Natuurbeheergroep Cronesteyn weer druk aan de slag met het knotten van wilgen in en rond het polderpark. Dit jaar is eerst een nieuw griend nabij het moerasje voor het eerst geknot. Komende vrijdag zijn enkele oudere knotwilgen langs de sloten weer aan de beurt. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen deze karakteristieke bomen onderhouden worden en daardoor behouden blijven. De vrijkomende staken worden onder andere gebruikt bij het bouwen van hutten in het polderpark.

Lees meer