26e Oldtimerdag Voorschoten.

edv

De Voorschotense Oldtimer Vereniging (V.O.V.) organiseert op zondag 15 september 2019 voor de 26e keer de Oldtimerdag Voorschoten. Deze dag is onderdeel van het Weekend van Voorschoten met drie dagen lang tal van activiteiten in het centrum van Voorschoten.

Lees meer

Lezing ‘Niet te breken’ door Sander Aarts in Bibliotheek Wassenaar

sander

Met de juiste mentaliteit kun je alles bereiken! Sanders Aarts, voormalig teamleider bij de Special Forces, vertelt je er alles over op donderdag 19 september in Bibliotheek Wassenaar. Sander is het levende bewijs dat je met de juiste mentaliteit alles kunt bereiken. In zijn boek ‘Niet te breken’ deelt hij de inzichten die hij heeft opgedaan onder de meest extreme omstandigheden. Zo kun je lezen over bizarre belevenissen die je normaal alleen in films ziet en krijg je tegelijkertijd waardevolle, toepasbare lessen voor het dagelijks leven. Of het nu gaat om handelen in stressvolle situaties of hoe je beter kunt reageren op angst, dit boek inspireert je om je prestaties te verbeteren op ieder gebied.

19 september 2019, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Wassenaar Kosten: Leden €11,- / niet-leden €12,- Kaarten aan de balie of via www.obvw.nl    

Veel nieuwe buiten-avonturen op de Leidse Hooidagen!

leiden
Leiden – Stap in het weekend van 31 augustus en 1 september op de fiets en beleef de Leidse Hooidagen dit jaar in Polderpark Cronesteyn. Tijdens het leukste natuurfeest van Leiden kunnen kinderen 25 buiten-avonturen beleven. Dit jaar zijn er naast populaire klassiekers als wol vilten, broodje bakken en pijl en boog maken, zo’n 11 nieuwe activiteiten te doen.

Lees meer

Bibliotheek Voorschoten viert 150 jaar jubileum met Biebwalk & Cycle

150

De Bibliotheek is inmiddels uitgegroeid tot meer dan alleen een plek voor boeken. Het is een plek voor ontmoeten en inspiratie. En ook voor activiteiten die verder gaan dan alleen de bibliotheek. We gaan aan de wandel en fiets!

Op zondag 8 september organiseren we tussen beide vestigingen de Biebwalk & Cycle.

Lees meer

Rob Blöte heropent Galerie de Muren voor archiefverkoop

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus houdt Galerie de Muren van de Wassenaarse kunstenaar Rob Blöte (Voorburg, 1931) tussen 12.00 en 17.00 open huis aan Ammonslaantje 36. De galerie gaat na jaren tijdelijk weer open voor een bonte archiefverkoop van onder andere aquarellen, etsen en grafiek van lokale, nationale en internationale kunstenaars. In overeenstemming met het oorspronkelijke doel van de galerie en de latere artotheek Gordiaan kunst betaalbaar te maken voor iedereen, worden tientallen kunstwerken aangeboden tegen minimumprijzen vanaf enkele tientjes.

Lees meer

Expositie Kunstgenootschap Vlietstreek

678986
Het Kunstgenootschap Vlietstreek bestaat 10 jaar en viert dat met de tentoonstelling "50 Tinten Rood" in het Museum Voorschoten. Uitgangspunt bij de oprichting was dat de vereniging open stond voor alle beeldend kunstenaars - er is geen ballotage en iedere soort beeldende kunst is welkom. Het belangrijkste doel was en is: het tonen van ons werk op zoveel mogelijk plaatsen om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten. Tien jaar later blijkt deze formule goed te werken. De vereniging is uitgegroeid tot een gezelschap van 65 enthousiaste leden. Zij laten in deze jubileumexpositie graag zien wat zij gemaakt hebben aan schilderijen, beelden, glasobjecten, sieraden en keramiek. De tentoonstelling is te bekijken in het Museum Voorschoten, Voorstraat 17 in Voorschoten, van 1 tot en met 29 september, op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.kgvlietstreek.nl

‘GENIUS LOCI’: Magisch Oord in Galerie in de Molen

galerie in de molen

Galerie in de Molen staat de komende maand in het teken van beeldend kunstenaar Brigitte Wawoe – in de Wassenaarse kunstscene en ver daarbuiten befaamd vanwege haar expressieve en veelzijdige werk. Brigittes 80e verjaardag wordt extra luister bijgezet met een prachtige tentoonstelling van haar nieuwste beelden en schilderijen. De Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening op zaterdag 17 augustus om 16.00 uur. Deze fascinerende expositie wordt door Brigitte Wawoe zelf geopend. Vanzelfsprekend zal zij graag een toelichting geven op haar werk en werkprocessen. Ook zondag 18 augustus belooft een feestelijke dag te worden. Brigitte is dan opnieuw in de galerie aanwezig om u te verwelkomen. De expositie ‘Genius Loci, Magisch Oord II’ is vervolgens nog te bewonderen t/m 15 september 2019, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis. Mis deze ervaring niet!

Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. www.kunstgroepwassenaar.nl

Lees meer

Een Frans middagconcert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten.

dooooo

Zondag 8 september om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) spelen Les Copains een Frans middagconcert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Les Copains laten onder meer het Franse chanson een informele sfeer tot leven komen. Het programma varieert van het bekende ‘klassieke’ repertoire tot minder bekende gypsy nummers. Nostalgie en mooie herinneringen, stilletjes mee-neuriën en uit volle borst meezingen, dat kan allemaal tijdens dit sfeervolle optreden!

Het concert is voor iedereen toegankelijk. Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.Entree: 10 euro.

Lees meer

OPROEP MUSEUM VOORSCHOTEN

 SPR museum voorschoten 04 960x600

Museum Voorschoten bereidt voor het najaar van 2019 een bijzondere tentoonstelling voor.

Vrouwelijk schoon, zilver door en voor vrouwen

Door de Zilverfabriek van Van Kempen en Begeer heeft Voorschoten een rijke zilvergeschiedenis, waarmee het Museum Voorschoten graag naar buiten treedt. In deze nieuwe tentoonstelling staan vrouwen centraal: vrouwelijke ontwerpers, werkneemsters van de Zilverfabriek en de dames die de zilveren voorwerpen gebruikten.

Voor deze tentoonstelling zoekt het Museum Voorschoten zilveren sieraden, uitbundig of bescheiden, graag met een verhaal en bij voorkeur met een link met de Zilverfabriek in Voorschoten.

Heeft u dergelijke pronkstukken en wilt u deze tonen aan een groter publiek, neem dan contact op met de coördinator tentoonstellingen Arita Jol.

U kunt haar bellen op 06 18589240 of mailen naar .

25 Augustus Mini Opera Baljuw Huis

1opera

Op zondag 25 augustus zal tweemaal Gian Carlo Menotti's éénakter The Old Maid and the Thief opgevoerd worden in de tuin van het Baljuwhuis.

Deze uitvoering staat helemaal in het teken van jong talent. De zangers aan het begin van carriere werken samen met een aantal ervaren profs.

Het wordt een moderne voorstelling in een hedendaags kader.

Voor meer informatie en kaarten: Astrid Dekker 06-24606878 of Huber Claassen 06-51557511

Voor meer informatie www.minioperawassenaar.nl

Lees meer

  • 1
  • 2