Meivakantie op Kasteel Duivenvoorde

2363654

In de meivakantie (23 april t/m 3 mei) organiseert kasteel Duivenvoorde te Voorschoten op dinsdag t/m vrijdag speciale familierondleidingen. De rondleidingen zijn voor families met kinderen van 6 t/m 12 jaar en hebben als thema ‘kasteelbewoners’. Kinderen mogen zich verkleden als ridders of baronessen en worden zo, als heuse kasteelbewoners, echt onderdeel van het verhaal van Duivenvoorde. Treed binnen in de sprookjeswereld van het kasteel en laat je verwonderen!

Tickets voor deze kasteelrondleidingen kunnen online via de webshop worden gekocht. Ook in de kasteel- en landgoedwinkel zijn tickets verkrijgbaar maar dan bestaat het risico dat de gewenste rondleiding vol zit. Zie www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/2019/familierondleiding-meivakantie/.  Ticketprijs volwassenen: € 12,50 / kinderen t/m 12 jaar: € 5,00 . Voor dit arrangement kunt u geen gebruik maken van een museum- of andere kortingskaart.

Lees meer

LENTECONCERT MET ARDJOENA SOERJADI IN DE KLANKVIJVER OP LANDGOED DUIVENVOORDE

12345

Voorschoten - Pianist Ardjoena Soerjadi zal op 11 mei een sprankelend lenteconcert verzorgen in de Klankvijver, de tot intieme concertruimte verbouwde zaal in de historische werkschuur op het Landgoed Duivenvoorde.

Inloop: 19:30 uur. Aanvang concert: 20:00 uur. Entree inclusief pauzedrankje: € 25,00. (In de Klankvijver en directe omgeving is roken niet toegestaan)

Lees meer

De Oldtimer Voorjaarsdag

vov
Zondag 5 mei 2019.
Een feestelijke dag waarop de Voorschotense Oldtimer Vereniging (V.O.V.) een gezellige Oldtimer Voorjaarsdag aan het Valkenburgse Meer in Valkenburg (ZH) organiseert.

Vanaf 11.00 uur die dag zijn oldtimer auto's, motoren en bromfietsen van zowel leden als niet-leden welkom op het grote terrein aan het Valkenburgse Meer, J. Pellenbargweg 1, 2235 SP Valkenburg, Zuid Holland (bij brasserie Buitenhuis).

Indien u met uw klassieker aan deze Voorjaarsdag wil deelnemen kom dan gewoon langs, een aanmelding vooraf is niet nodig. Kijk voor nadere informatie en de foto’s van vorig jaar op onze website http://www.vovnieuws.nl

Lees meer

Kasteel Duivenvoorde gaat weer open!

19.18.07a Macht Onmacht
Het museumseizoen 2019 op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten wordt op zondag 14 april feestelijk geopend. Families zijn de hele middag welkom in het park en in het kasteel waar de gloednieuwe tentoonstelling Macht en Onmacht. Verborgen verhalen op Duivenvoorde voor het eerst te bezoeken zal zijn.

Lees meer

Elfde Wassenaarse Salon in De Warenar en Galerie in de Molen

8995

Op de Ledententoonstelling van de Kunstgroep Wassenaar tonen onze plaatselijke kunstenaars recent werk dat ook buiten onze gemeentegrenzen wordt gewaardeerd, ver buiten de landsgrenzen zelfs. Komend weekend kunt u als eerste genieten van prachtige kunstuitingen op twee locaties in ons dorp: in Cultureel Centrum De Warenar en Galerie in de Molen. De expositie wordt op zondag 24 maart a.s. om 16.00 uur officieel geopend door Lia de Ridder, Wethouder Zorg, Volkshuisvesting, Cultuur, Onderwijs, Duurzaamheid en Burgerparticipatie. De feestelijke plechtigheid wordt opgeluisterd door de band Fata Banana. Als kunstminnende Wassenaarder bent u van harte uitgenodigd voor de opening. 

De Wassenaarse Salon is geopend van 24 maart – 28 april 2019: in Cultureel Centrum De Warenar op maandag en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur; in Galerie In de Molen van donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens het weekend van de opening wordt 10% korting verleend. www.kunstgroepwassenaar.nl

Lees meer

Lezing Arthur Japin in het Adelbert College

Arthur Japin 6 800x533

Ter gelegenheid van de Boekenweek 2019 organiseert Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar in samenwerking met Boekhandel De Kler op donderdag 28 maart om 20-00 uur een lezing en signeersessie door Arthur Japin. Zijn lezing is gerelateerd aan het thema van de Boekenweek ‘De moeder, de vrouw.’ Na de lezing is er gelegenheid voor signeren van zijn boeken. Boekhandel De Kler is aanwezig. Inloop vanaf 19.30 uur. 

Kaarten aan de balie of via www.obvw.nl  Leden € 17,50 / Niet Leden € 19,00

Niels Tausk, trompet & band treedt op bij PJPJ op 16 februari 2019

tausk
Op zaterdagavond 16 februari om 20:00 uur is er weer een bijzonder PJPJ jazzconcert van hoog niveau in het Cultureel Centrum Voorschoten. (Entree € 7,00. Donateurs en jongeren tot 18 jaar gratis.) Ditmaal met trompettist Niels Tausk. Al vele jaren behoort Niels Tausk onbetwist tot een van de beste ‘bebop’ trompettisten van Nederland maar hij is nog veel meer: bandleider, componist en arrangeur, een veelgevraagd contrabassist en docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij stond 8 maal op het North Sea Jazz Festival in diverse gerenommeerde bezettingen. Grootste inspiratiebron voor Niels zijn de trompettisten Chet Baker en Tom Harrel.

Lees meer

Agrarisch Erfgoed "Hoe de boer verdween uit Voorschoten"

322424

Van 9 februari tot en met 19 mei 2019 gaat Museum Voorschoten terug naar een Voorschoten dat al lang geleden verdween. Veeteelt, akkerbouw, bollencultuur en tuinbouw domineerden het aanzien van Voorschoten. Met foto's, kaarten en teksten laat het museum deze tijd herleven.

Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur. De toegangsprijs is € 4,00. Voor Vrienden van het museum is de toegang gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.museumvoorschoten.nl

Lees meer

Een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest

conc

Zondag 10 februari om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het duo Eduardo Paredes (viool) en Daan Treur (piano) een klassiek concert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk.
Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.
Entree: 10 euro.

Lees meer

De Wassenaarse Kunstbeurs in de Molen

3457867 

Kunst als cadeau voor mensen die misschien alles al hebben. 

Kunstgroep Wassenaar nodigt u uit voor de vernissage van haartentoonstellingin Galerie in de Molen op zaterdag 1 december, de eerste dag van dé feestmaand van het jaar. De expositie is gratis toegankelijk tot 6 januari 2019, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur.

Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. www.kunstgroepwassenaar.nl

Lees meer

  • 1
  • 2