Griezelen op Kasteel Duivenvoorde

duif

Vier Halloween met de hele familie in een spookkasteel

Het gaat weer griezelen op kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.Halloween op Duivenvoorde is bedoeld voor moedige kinderen van 4 tot 12 jaar (met hun ouders). Wie durft?!

Halloween op Duivenvoorde vindt plaats op woensdag 31 oktober van 16:00 – 19:00 uur (poort opent om 15:30 uur).Het eerste deel van de middag (tot 17:30 uur) is gericht op kinderen tot 8 jaar, daarna (wanneer het donker wordt) op kinderen van 8 tot 12 jaar. Uiteraard ben je, bij verschillende leeftijden binnen hetzelfde gezelschap, ook samen welkom.

Prijzen: kinderen t/m 3 jaar gratis | 4 t/m 12 jaar €5,- | volwassenen €7,50. Bestel je tickets via de webshop op www.kasteelduivenvoorde.nl  of, indien nog beschikbaar, ter plekke bij de entree (uitsluitend pinbetaling). Houd de website in de gaten.

Lees meer

Expositie landschappen en driedimensionaal werk

kunst

Nieuwe gevarieerde kunstexpositie op zolders A/B huis

voorsc

Van 27 oktober tot en met 18 november organiseert de Voorschotense Kunstkring (VKK) een nieuwe tentoonstelling, waarin bij het hangend werk landschappen van Mieke Beyersbergen, Marian Smit en Marja Verschoor centraal staan. Dat wordt mooi aangevuld met heel gevarieerd driedimensionaal werk van Ben Jansen en Franja Mora.

Naast de feestelijke opening met een gratis drankje en hapje op zaterdag 27 oktober om 16 uur staan tijdens de expositieperiode nog twee bijzondere manifestaties op het programma. Op zondag 11 november om 15 uur vertellen Ben Jansen en Marja Verschoor over hun werk en werkwijzen in het kader van het Weekend van de Kunst en een week later tijdens de finissage kunt u in gesprek met alle vijf kunstenaars. www.voorschotensekunstkring.nl  

Zoals gebruikelijk kan de expositie gedurende deze ruim drie weken op alle woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen tussen 14 en 17 uur worden bezocht. Voor groepen ontsluit de VKK in overleg met u ook graag op andere tijden de deuren. Stuur daarvoor snel een email naar .

Lees meer

November tentoonstelling Kunstgroep Wassenaar

voorkant00 1
Met veel plezier nodigt Kunstgroep Wassenaar u weer uit voor de opening van de negende tentoonstelling van dit jaar met werk van Charles Hubert, Toula Liasi en Theo ten Have op zaterdag 27 oktober a.s. om 16.00 uur in Galerie in de Molen. Geniet van een opwekkende variëteit aan tekeningen, schilder- en beeldhouwwerk en fotografie . Mocht het u niet lukken om de feestelijke opening bij te wonen, kom dan in de weken daarna eens kijken , de tentoonstelling loopt tot 25 november. U bent van harte welkom! 
De kunstenaars zijn natuurlijk aanwezig om een toelichting te geven op hun werk en werkprocessen. Ook op zondag 28 oktober zij in de galerie om uw vragen te beantwoorden.
De expositie is gratis toegankelijk van 27 Oktober t/m 25 november 2018, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. www.kunstgroepwassenaar.nl

Lees meer

Van Klimaatakkoord tot een aardgasvrij Nederland, de kansen voor het verduurzamen van (uw) gebouwen

weruet
Nederland wordt aardgasvrij. De klimaatakkoorden vliegen ons om de oren, maar wat betekent dat nu voor u? Benieuwd waarom het zo belangrijk is dat alle gebouwen in Nederland verduurzamen? Op 29 oktober om 19-30 uur is duurzaam ondernemer Suze Gehem onze gast tijdens de najaarslezing duurzaamheid in de Kievietkerk. Ze schetst de uitdagingen maar gaat vooral in op de enorme kansen die er liggen voor het verduurzamen van gebouwen en voor het cultureel erfgoed in het bijzonder. Geen doemdenken aan haar adres. U kunt van haar een avond vol inspiratie verwachten. Aan de hand van verhalen over door haar team gerealiseerde projecten geeft ze u een idee hoe u zelf aan de slag kunt gaan met het verduurzamen van de panden waar u woont en werkt. Suze hoopt met u veel in beweging te krijgen binnen (en buiten) onze gemeente. "Laten we met de (historische) gebouwen van Wassenaar en omgeving duurzame koploper van de energietransitie worden!”, aldus Suze.

www.wassenaar.nl/najaarslezing

The Sixties "Was jij er bij?"

The Taranthulas 800

Van 22 september 2018 tot en met 20 januari 2019 gaat het Museum Voorschoten terug in de tijd met een interessante tentoonstelling over de jaren zestig. Ook aan Voorschoten gingen deze roemruchte jaren niet ongemerkt voorbij.

Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur. De toegangsprijs is € 4,00. Voor Vrienden van het museum is de toegang gratis. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.museumvoorschoten.nl

Lees meer

‘Aloha in a Dutch mill’

7595978

Met trots nodigt de Kunstgroep Wassenaar u uit voor de opening van een tentoonstelling van topfotografe Patricia Steur op zaterdag 22 september a.s. om 16.00 uur in Galerie in de Molen. Kunt u niet naar de feestelijke opening komen? Loopt u dan in de weken daarna beslist even binnen om de spectaculaire foto’s te bewonderen. ‘Aloha in a Dutch mill’ toont spannende, intrigerende beelden van tribale tatoeages op Hawaï.

‘Aloha in a Dutch mill’ is gratis toegankelijk van 22 september tot en met 21 oktober 2018 van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. www.kunstgroepwassenaar

Lees meer

Wilgen knotten in Cronesteyn

Momenteel is de Natuurbeheergroep Cronesteyn weer druk aan de slag met het knotten van wilgen in en rond het polderpark. Dit jaar is eerst een nieuw griend nabij het moerasje voor het eerst geknot. Komende vrijdag zijn enkele oudere knotwilgen langs de sloten weer aan de beurt. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen deze karakteristieke bomen onderhouden worden en daardoor behouden blijven. De vrijkomende staken worden onder andere gebruikt bij het bouwen van hutten in het polderpark.

Lees meer