Expositie Schelpencreaties en Mozaïeken in Bibliotheek Voorschoten

expositie

Tot en met 6 oktober exposeert Coby van Houdt in Bibliotheek Voorschoten met haar expositie van schelpencreaties en mozaïeken.

“Ik kwam altijd wel met schelpen en andere strandvondsten thuis en van lieverlee ontstond een nieuwe hobby, die inmiddels uitgegroeid is tot een echte passie. Naast het werken met schelpen maak ik ook mozaïeken. Ik werk het liefst met serviesgoed en glas. Zo heb ik bijvoorbeeld een herinneringsmozaïek gemaakt van serviesgoed van mijn overleden moeder. Ook combineer ik beide hobbies wel in één werk. Een aantal van mijn mozaïeken is ook te zien op de expositie.” De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bibliotheek Voorschoten.

Swingende jazzavond op Buitenplaats Berbice

thumbnail Cunla Williams Jazzkwartet op Berbice 29082002 collage sd2 txt

Op zaterdag 29 augustus vindt, na een periode van noodgedwongen rust, eindelijk weer het inmiddels bekende Berbice zomerconcert plaats, dit jaar geïnspireerd door de grote muziekliefde van mejuffrouw Begeer: de jazz. Het Cúnla Williams jazzkwartet brengt een bruisend programma met oude jazzstandards en swing.

Concert op het gazon

Aanvang concert om 20:00 uur, traditiegetrouw op het gazon achter het hoofdhuis. Houdt u rekening met de koelte van de avond en neem een vest of dekentje mee. Bij slecht weer gaat het concert niet door. Kaarten: € 12,50, inclusief drankje, bestellen via .

Adres: de Leidseweg 221 in Voorschoten. Geen parkeergelegenheid voor auto’s. Meer informatie via: www.vriendenvanberbice.nl

Lees meer

Mini Opera Wassenaar: “La Traviata” van Guiseppe Verdi in de tuin van het Baljuwhuis.

miniopera

Op zaterdag 12 september zal tweemaal een verkorte versie van Verdi’s opera “La Traviata” opgevoerd worden in de tuin van het Baljuwhuis in Wassenaar.
Deze uitvoering van de opera van Guiseppe Verdi staat helemaal in het teken van jong talent. De zangers staan aan het begin van hun carrière en werken samen met meer ervaren
professionals.
Het entreeticket bedraagt € 20,00 per persoon en is inclusief één consumptie. Uitvoeringen zijn om 14:00 en 16:30 uur.

Lees meer

Kunstgroep Wassenaar met zicht Aan Zee

aan zee

Kunstgroep Wassenaar nodigt u uit in haar anderhalvemeterafstand Galerie in de Molen met een nieuwe tentoonstelling : “Aan Zee” .

De expositie wordt op zaterdag 18 juli om 14.00 zowel in de Galerie (anderhalve meter afstand) als online geopend. De kunstenaars zijn lijfelijk aanwezig in de Galerie tijdens de openingsdag maar geven ook ieder online www.kunstgroepwassenaar.nl  op videofilm een toelichting op hun werk en werkprocessen.

Expositieduur In de Molen van 18 juli t/m 16 augustus 2020 , online van 18 juli t/m 22 augustus 2020

Galerie In de Molen, Molenplein 10 A, Wassenaar openingstijden: donderdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 u

Lees meer

Toch nog een kunstexpositie in de zomer

3ace4dd71d05814b6bad8a486336e5cc FannyMazureDelangewegnaarVrijheid

Dankzij de gastvrijheid van Bibliotheek Voorschoten op Wijngaardenlaan 4 kan de Voorschotense Kunstkring (VKK) de oorspronkelijk voor 21 april tot en met 16 juni geplande tentoonstelling ‘Vrijheid’ toch nog laten plaatsvinden en wel van 17 juni tot en met 11 augustus. Wel versoberd en zonder een officiële opening en een optreden van verhalenverteller Niels Brandaan Cotterink. Daarnaast passend binnen de kaders waarbinnen de bibliotheek ook voor ‘gewone’ bezoekers geopend is. De leden van de Voorschotense Kunstkring exposeren in de disciplines schilderen, grafiek, sculpturen en fotografie.

Informatie over de openingsuren van de bibliotheek vindt u op www.obvw.nl.  Voor meer informatie over de expositie, kunstenaars en hun tentoongestelde en andere werk kunt u terecht op voorschotensekunstkring.nl. U kunt de VKK ook volgen op facebook.com/VKKVoorschotenseKunstkring.

Lees meer

Filmhuis Wassenaar gaat weer open

logo bib filmhuis def.png.rendition.384.614

Ook het Filmhuis Wassenaar gaat vanaf 1 juni weer voorzichtig open. Dit is goed nieuws voor alle filmliefhebbers die het zo lang zonder het Filmhuis hebben moeten stellen.

Omdat gezondheid voor onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers voorop staat, gaat het anders dan je van ons gewend bent. 

Het filmprogramma is voorlopig alleen te vinden op de site van de bibliotheek.

In verband met de verwachte drukte verzoeken we je om vragen zoveel mogelijk via e-mail te stellen en anders telefonisch 070 511 33 97.

Lees meer

Nieuwe tentoonstelling op kasteel Duivenvoorde: Liefdevol verzameld

thumbnail 20.18.03c Liefdevol Verzameld hr

Het tentoonstellingsthema van 2020 is: Liefdevol verzameld. Dit seizoen zullen privéverzamelingen worden getoond die het publiek nog nooit gezien heeft. Dit zijn gedeeltelijk schenkingen van de familie Schimmelpenninck van der Oije, die het kasteel afgelopen najaar heeft verlaten. Verzamelen zat de familie in het bloed en werd op het kasteel eeuwenlang doorgegeven.

 https://www.kasteelduivenvoorde.nl/kasteel/museum/tentoonstellingen/liefdevol-verzameld/