Een middagconcert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten.

thumbnail foto Liora Zemtsovthumbnail foto gitarist S. Lambov

Zondag 9 februari 2020 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgen de zangeres Liora Zemtsov en de gitarist Stanimir Lambov een middagconcert in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Tevens kunnen er vooraf maximaal 80 kaarten bij het restaurant van Adegeest worden gekocht.
Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.
Entree: 10 euro.

Lees meer

Hoorcollege Europa in verandering - Alles over Brexit

brexit

Bart van Horck, werkzaam als adviseur Europese Zaken bij het ministerie van Binnenlandse zaken, bespreekt op woensdag 22 januari de Brexit tijdens zijn tweede hoorcollege Europa in verandering. In deze bijeenkomst wordt Brexit besproken en uitgelegd en daarna is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Nieuwsgierig geworden en wil je zeker weten dat je hierbij kan zijn? Koop dan snel kaarten en voorkom teleurstelling.

Bibliotheek Voorschoten Tijd: 20.00 – 22.00u

Leden € 7,50 / niet-leden € 8,50 Kaarten aan de balie of via www.obvw.nl 

Expositie “Niet ver van de boom”

kunst

De eerste expositie dit jaar van Kunstgroep Wassenaar in Galerie in de Molen heeft als titel ‘Niet ver van de boom’ . Het is een duo-tentoonstelling van Marianne Hartemink en Marloes Koster die als moeder en dochter voor het eerst samen exposeren. De titel verwijst vanzelfsprekend naar hun familierelatie, maar ook naar de inspiratie die zij beiden vaak vinden in de natuur.

U bent van harte welkom! De expositie wordt op zaterdag 18 januari om 16.00 uur geopend .De kunstenaars zijn natuurlijk aanwezig om een toelichting te geven op hun werk en werkprocessen. Ook op zondag 19 januari zijn ze in de galerie en praten dan graag met u.

De expositie is gratis toegankelijk van 18 januari t/m 16 februari 2020 , van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur in Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar

www.kunstgroepwassenaar.nl

Lees meer

Lezing Emotionele veerkracht bij kinderen

cq5dam.web.640.1024

Heb je een zoon of dochter die het lastig vindt om ermee om te gaan als er iets even niet goed loopt, of die last heeft van (faal)angst, die zijn/haar emoties lastig kan reguleren, snel boos is of erg onzeker? Vindt je zoon/dochter veel dingen eng/spannend? Of wil je meer weten hoe je je kind kunt ondersteunen bij het leren omgaan met alle uitdagingen die op zijn/haar pad komen?

Kom dan naar de lezing over het ontwikkelen van emotionele veerkracht bij kinderen (5-12 jaar) op donderdag 23 januari in Bibliotheek Wassenaar.

Tijdens deze avond krijg je informatie hoe jij als ouder kunt ondersteunen bij het helpen ontwikkelen van veerkracht bij kinderen. Je krijgt tips en tricks om kinderen te helpen bij het meer zicht krijgen op hun gevoel en hoe gevoel en gedachten samenwerken en om kinderen te stimuleren om spannende situaties aan te gaan.

Kosten: €5,- Kaarten aan de balie of via www.obvw.nl 

Lezing Ida Gerhardt ter gelegenheid van de Week van de Poëzie

thumbnail IdaGerhardt

Goede poëzie kruipt onder de huid! Zo ook de poëzie van Ida Gerhardt. Wie bekend is met haar gedichten zal dit beamen. De Wassenaarse Poëzieroute nam regels uit twee van Gerhardts gedichten op (bij de Dorpskerk en het gebouw van de Vrijzinnigen NPB). Een passend eerbetoon aan de dichteres die een kleine tien jaar met haar ouders en zus in ons dorp woonde. Op donderdag 6 februari (20.00 uur) staat tijdens de Poëzieweek de dichteres Ida Gerhardt centraal. Erik Bolle, oud-voorzitter van het in 2002 opgerichte Ida Gerhardt

Genootschap, vertelt over haar leven en werk. Vanzelfsprekend krijg je ook gedichten van Ida Gerhardt te horen. Deze poëzie-avond is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeente, de Vrijzinnigen NPB Wassenaar en de Bibliotheek.

Donderdag 6 februari in Bibliotheek Wassenaar Tijd: 20:00 tot 22:00 Kosten: €7,50 Kaarten aan de balie of via www.obvw.nl 

Hang Guido Weijers in de Kerstboom

mei 10 Guido Weijers Masterclass Geluk f Loens Media BV 1905x920

Masterclass Geluk: een vrolijk wetenschappelijk theatercollege. Een leuke tip voor onder de Kerstboom of als oudejaarscadeau!

Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Vergeet alle zelfhulpboeken en neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Guido Weijers belicht, in een vrolijk theatercollege, de wetenschappelijke kant van geluk en blijft ver weg van zweverig gedoe. Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? Is er een succesformule?  Weijers volgde Masterclasses over 'geluk' aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk.

Uitdagende quotes, sterke anekdotes en korte verhalen laten zien wat ons gelukkig maakt en hoe we ons geluk kunnen beïnvloeden. We beloven geen 'cabaret'. Wel garanderen we dat je met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan je bent gekomen.

Theater Warenar | woensdag 26 februari 2020 | 20.15 uur | € 25 Kaarten: www.warenar.nl  |kassa ma & wo 10.00 – 14.00 uur