Lezing Chris Hooijkaas ‘Denk Na’ in Bibliotheek Voorschoten

Chris Hooijkaas, presenteert op zondag 3 november zijn in 2018 verschenen boek ‘Denk Na’. Wat krijg je als je metingen en gezond verstand combineert? Zijn boek geeft inzichten over bevolkingsgroei en klimaatverandering. Maar levert ook vragen op. Vragen waar je over na moet denken. Chris spreekt onder meer over het belang van kritisch nadenken over de informatie die men dagelijks ontvangt.

Iedereen is welkom op deze gezellig zondagmiddag in Bibliotheek Voorschoten. U kunt gewoon binnenlopen, luisteren, nadenken en vragen stellen!

Zondag 3 november 2019, van 13:30 tot 14:30 | Bibliotheek Voorschoten Kosten: gratis inloop

Het Caduceus Strijkkwartet krijgt vleugels !

thumbnail fdc0eeb6 ce0f 4df2 8037 f93c1a08b793

Het Caduceus strijkkwartet bestaat uit enthousiaste leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest die naast hun professionele loopbaan ook kamermuziek een warm hart toedragen. 

U kunt ze beluisteren op zaterdag 19 Oktober 2019 om 14:00 uur in de MUZEHALL, van Hallstraat 24, Wassenaar

Zij spelen voor u het Tweede strijkkwartet van Alexandr Borodin en het Strijkkwartet in D Majeur Opus 44a van Felix Mendelssohn Bartholdy: 

Laurens van Vliet Viool, Marie José Schrijner Viool, Maartje van Rheeden. Altviool, Daniël Petrovitsch Violoncello

 

Grafiek 2019 in Voorschoten

thumbnail 8f8b8e73a3fb13d1e3c70d6bf0594ee2 MarjaVerschoorBretagnekl
In oktober en november vinden overal in het land tentoonstellingen plaats in het kader van de manifestatie “Grafiek2019”. Het verbindende thema is “Panta Rhei”, alles stroomt. De Voorschotense Kunstkring (VKK) doet ook mee. U kunt van 26 oktober tot en met 19 november op elke woensdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis op Voorstraat 12 grafisch werk zien van Charlotte Boschma, Marja Verschoor, Marian Smit, Lucy de Kruijf, Theo Damsteegt en Jacqueline van der Grijn.

Lees meer

Kunstgroep Wassenaar nodigt uit tot bijwonen van “Kunst en Sterrenkunde”

thumbnail wmap

In het project Verbeeldingskracht in Kunst & Wetenschap probeert Kunstgroep Wassenaar een uitwisseling van gedachten op gang te krijgen tussen wetenschapper, kunstenaar en voorts iedereen die een bijdrage kan leveren aan zo’n gesprek. Kunstgroep Wassenaar begon eerder met een spannende bijeenkomst met professor Peter Sterk, pathofysioloog, die vorig jaar een boeiend inzicht gaf in de plaats van verwondering in de wetenschap en kunstenaars wist te inspireren in hun werk. Natuurkundige en filosoof Jan van Gils hielp ons daarna verder op weg in dat gedachtenproces.

Kunstgroep Wassenaar nodigt iedereen die belangstelling heeft, kunstenaar of geen kunstenaar, wetenschapper of geen wetenschapper, uit om aanwezig te zijn dinsdag 15 oktober om 19.30 uur in Galerie in de Molen en deel te nemen aan de gedachtewisseling over dit onderwerp. Toegang gratis.

Lees meer

WO2 in 100 foto’s in Museum Voorschoten

 

Op 5 mei 2020 staat heel Nederland stil bij 75 jaar vrijheid. Dit is een goed moment voor Museum Voorschoten om te kijken naar de oorlogsperiode in Voorschoten. Dat doet het Museum Voorschoten met een tentoonstelling en meerdere evenementen tussen februari en eind mei 2020 over het dagelijks leven in Voorschoten, onder het motto: Dorp in Oorlog.

Heeft u op zolder, in een schoenendoos, een oude koffer of achterin een kast nog foto’s gemaakt in de periode 1940 – 1945 liggen? En is de foto van zodanige kwaliteit dat hij afgedrukt kan worden in een tijdschrift of boek? Stuur dan uw foto, aan met van een beknopte beschrijving van de inhoud en aard van de foto: waar is de foto genomen, wie /wat is afgebeeld, wat is de betekenis van de gebeurtenis, welke geschiedenis gaat er achter het beeld schuil, wat zijn de lotgevallen van de afgebeelde personen, etc.


Tijdens de oorlog was het nemen van foto’s niet zonder risico. Toch zijn er nog vele foto’s gemaakt. Deze foto’s zoekt het Museum Voorschoten voor zijn tentoonstelling, waarbij de beste foto’s ook ingebracht worden in de landelijke collectie van WO2 in 100 foto’s die samen met het NIOD wordt samengesteld.
De foto’s die wij zoeken passen bij één van de vijf thema’s: (1) Militaire strijd en Bevrijding. (2) Vervolging en uitsluiting Joden, Roma en Sinti en andersdenkenden. (3) Duitse aanwezigheid, Collaboratie & Aanpassing. (4) Verzet & Repressie (Duitse terreur). (5) Dagelijks leven

Grafiek 2019

Galerie

Duivenvoorde lezing door Pauline Marchand, schilderijenrestaurator

thumbnail pauline marchand met schilderij duivenvoorde

Lezing door Pauline Marchand op 19 september Wie nieuwsgierig is naar Pauline’s vakgebied: zij geeft op donderdagochtend 19 september een lezing op Duivenvoorde. Zij gaat in op wat er allemaal komt kijken bij conservering en restauratie en gaat in op haar werkzaamheden voor Duivenvoorde. Het wordt een verhaal met ruimte voor interactie waarbij u alles kunt vragen wat u altijd al over dit vakgebied had willen weten. Tickets voor deze lezing bestelt u op www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten

Lees meer

Buitengewoon Duivenvoorde lezingen

3045768570 b3cf7b7b14 z
Nieuw op Duivenvoorde

Tijdens deze boeiende lezingen vertellen diverse experts vanuit hun vakgebied over Duivenvoorde. Zij geven ieder op hun eigen manier een kijkje achter de schermen van de bijzondere collectie van het kasteel. De reeks bestaat uit vijf lezingen in de Marotzaal op donderdagmorgen, die als serie of los kunnen worden gereserveerd.

De lezingen duren van 10:30 uur tot 12:15 uur. De ticketprijs van € 15,- is inclusief koffie/thee en een kijk in de collectie. Deelname aan de hele reeks van vijf lezingen is € 60,-. Tickets koopt u vooraf in onze webshop. https://www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/2019/buitengewone-lezing-deel-5/

Lees meer

Het museumseizoen 2019 op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten is geopend.

19.18.07a Macht Onmacht

De tentoonstelling is van 14 april t/m 27 oktober 2019 met een rondleiding te bezoeken, iedere dinsdag t/m zondag om 14:00 en 15:30 uur. Tickets voor deze kasteelrondleidingen kunnen online via de webshop worden gekocht. Ook in de kasteel- en landgoedwinkel zijn tickets verkrijgbaar maar dan bestaat het risico dat de gewenste rondleiding vol zit.
Ticketprijs volwassenen: € 12,50 / kinderen: 13-16 jaar: € 5,00 / kinderen 5 t/m 12 jaar: € 3,00 .
Voor museumkaarthouders en kinderen tot 4 jaar zijn de museumtickets gratis.
Meer info over het programma van dit seizoen op www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/

Lees meer