Fotobewerken op tablet of iPhone

Header foto bewerken

Een tablet of iPad vol met foto’s. Daar kan je nog veel leuke dingen mee doen! Anja Slegt laat je in twee lessen zien hoe je foto’s kunt maken en bewerken. Je krijgt tips en trucs om een goede foto te maken en natuurlijk krijg je de gelegenheid tot het stellen van al je vragen. Om foto’s te kunnen bewerken maken we gebruik van een app. Neem het wachtwoord van je device mee om de app te downloaden.

Dinsdag 10 en 17 december 2019, van 09:30 tot 11:30 | Bibliotheek Voorschoten Kosten: Leden €20,- / niet-leden €25,- incl. koffie/thee

Natuurlijk Spiritueel

gettyimages 527892316 612x612

Op zaterdag 16 november van 11.00 - 15.00u organiseert Bibliotheek Wassenaar Natuurlijk Spiritueel. Laat je inspireren en informeren op deze markt over aanvullende therapieën. Zelfs een behandeling door lokale ondernemers op het gebied van spiritualiteit en natuurgeneeskunde behoort tot de mogelijkheden! De toegang is gratis.

Hoorcollege Europa in verandering

thumbnail Europese vlaggen 2

Bart van Horck, werkzaam als adviseur Europese Zaken bij het ministerie van Binnenlandse zaken, bespreekt Europa in verandering tijdens zijn hoorcolleges op 20 november 2019 en 22 januari 2020.

Woensdag 20 november bespreekt hij het aantreden van de nieuwe Commissie. De uitslag van de Europese Verkiezingen en de wijze waarop het nieuwe Europese Parlement de nieuwe Commissie heeft gekozen. En wat gaat die Commissie nu precies doen? Welke rol speelt ‘klimaatpaus’ Timmermans?

Op 22 januari 2020 komt Bart van Horck terug en zal het hoorcollege gaan over Brexit. In deze bijeenkomst wordt het hele brexit verhaal besproken en uitgelegd en daarna is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen

Woensdag 20 november 2019, van 20.00 tot 22.00 uur | Bibliotheek Voorschoten Kosten: Leden €7,50 / niet-leden €8,50 Kaarten aan de balie of via www.obvw.nl 

Messiah Handel

muziek

Op zondag 15 december 2019 om 15.30 uurvoert het Ensemble Archipel o.l.v. dirigent Anneke Huitink de Messiah van G.F. Händel uit in de Goede Herderkerk aan de Stoeplaan in Wassenaar.

Zoals u van ons gewend bent; vrije toegang met een gift na afloop.
Met een mooie kerkbezetting kunnen we buiten de subsidies met een bijdrage van € 10 euro pp uit de kosten komen.
U krijgt daar dan ook nog een programmaboekje en een consumptie bij.

Lees meer

Noem het structuur zegt Kunstgroep Wassenaar

noem

De komende expositie in Galerie in de Molen heeft de intrigerende titel “Noem het structuur”. Dat heeft alles te maken met de werkwijze van de vier exposerende kunstenaars Stephanie Knage, Achille, Birke Hesse en Eric Schneider. Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit voor de tentoonstelling die geopend wordt door Katie Tedder op zaterdag 26 oktober om 16.00 uur.  Ook op zondag 27 oktober zijn ze in de galerie en praten dan graag met u.

De expositie is gratis toegankelijk van 26 oktober t/m 24 november 2019 , van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Komt u kijken ?

Lees meer

WO2 in 100 foto’s in Museum Voorschoten

 

Op 5 mei 2020 staat heel Nederland stil bij 75 jaar vrijheid. Dit is een goed moment voor Museum Voorschoten om te kijken naar de oorlogsperiode in Voorschoten. Dat doet het Museum Voorschoten met een tentoonstelling en meerdere evenementen tussen februari en eind mei 2020 over het dagelijks leven in Voorschoten, onder het motto: Dorp in Oorlog.

Heeft u op zolder, in een schoenendoos, een oude koffer of achterin een kast nog foto’s gemaakt in de periode 1940 – 1945 liggen? En is de foto van zodanige kwaliteit dat hij afgedrukt kan worden in een tijdschrift of boek? Stuur dan uw foto, aan met van een beknopte beschrijving van de inhoud en aard van de foto: waar is de foto genomen, wie /wat is afgebeeld, wat is de betekenis van de gebeurtenis, welke geschiedenis gaat er achter het beeld schuil, wat zijn de lotgevallen van de afgebeelde personen, etc.


Tijdens de oorlog was het nemen van foto’s niet zonder risico. Toch zijn er nog vele foto’s gemaakt. Deze foto’s zoekt het Museum Voorschoten voor zijn tentoonstelling, waarbij de beste foto’s ook ingebracht worden in de landelijke collectie van WO2 in 100 foto’s die samen met het NIOD wordt samengesteld.
De foto’s die wij zoeken passen bij één van de vijf thema’s: (1) Militaire strijd en Bevrijding. (2) Vervolging en uitsluiting Joden, Roma en Sinti en andersdenkenden. (3) Duitse aanwezigheid, Collaboratie & Aanpassing. (4) Verzet & Repressie (Duitse terreur). (5) Dagelijks leven