Charlotte ‘Jane Eyre’ Brontë & Broer Branwell

thumbnail Charlotte Brontë broer Branwell SCENEFOTO

Schrijfster van Jane Eyre blijkt getalenteerde broer te hebben

Charlotte ‘Jane Eyre’ Brontë & Broer Branwell – zondagmiddag 24 september | 14.30 uur Kaarten - € 24,50

Let op! Theater Warenar werkt met het Coronatoegangsbewijs. Zorg dat u voorbereid naar het Theater komt.

Lees meer

Groot feest van absurditeiten – Ronald Snijders

thumbnail Ronald Snijders Een avond met mij affiche

"Een avond met mij" – vrijdag 24 september 20.15 u – Theater Warenar

Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders. Cabaretier Ronald Snijders staat dit seizoen tien jaar in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show: “Een avond met mij”.

Lees meer

Nationale Sportweek – Poëzie brengt je in beweging

logo wassenaar in beweging.png.rendition.384.614

Cultuur en sport gaan goed samen. Dat bewijst deze bijzondere activiteit vanuit het lokale sportakkoord Wassenaar in Beweging. Na een korte presentatie over de Poëzieroute wandel je een gedeelte van deze bijzondere route door het hart van Wassenaar. Na de wandeling staat er een gezonde snack voor je klaar bij de bibliotheek. Maandag 20 september 13.30 - 15.00 bij Bibliotheek Wassenaar. Gratis deelname, aanmelden aan de balie of via 070 511 33 97.

Link: https://www.obvw.nl/agenda-obvw/nationale-sportweek---poezie-brengt-je-in-beweging.html

De deuren van Duivenvoorde zijn weer geopend voor het publiek!

thumbnail 05 OKD19
Bezoek het huis van donderdag tot en met zondag en geniet van de gloednieuwe audiotour. De geschiedenis van achthonderd jaar familiehuis wordt op een heel bijzondere manier verteld door leden van de verschillende families die in de loop der eeuwen op het kasteel hebben gewoond. Ook vindt er iedere vrijdag en zaterdag om 13.30 een historische tuinrondleiding plaats. Tijdens deze rondleiding hoort u alles over het ontstaan van het prachtige park, de bijzondere rijtuigen en unieke verhalen over het gebruik van het landgoed. Natuurlijk is het ook mogelijk om een exclusieve rondleiding of lezing te reserveren voor uw eigen gezelschap. Landgoedwinkel en restaurant de Hof van Duivenvoorde zijn eveneens weer geopend.

Kijk voor alle actuele informatie op onze website: https://www.kasteelduivenvoorde.nl/

Corona: Crisis of Kans?

thumbnail crisis of kans door foto

Serie Seminars over de Toekomst van Mens en Maatschappij

Alle bijeenkomsten worden gehouden in de Messiaskerk, Zijllaan 57 te Wassenaar. Aanvang: 20:00 uur. De seminars zijn ook online te volgen via een livestream voor kaarthouders. Kaarten en meer informatie op Eventbrite https://www.eventbrite.nl/e/tickets-corona-crisis-of-kans-165521969667. Zoek online evenement ‘corona: crisis of kans’ of scan de bijgaande QR-code.

Lees meer

Cultuurfabriek Voorschoten: Laat cultuur bloeien!

thumbnail Cultuurfabriek Infographic Laat Cultuur Bloeien

Laat cultuur bloeien! Met deze slogan roept de Cultuurfabriek op tot het stimuleren van de culturele sector in Voorschoten. Voorschoten telt vele culturele organisaties waar het dorp trots op mag zijn. Om dit rijke culturele leven te bewaren voor de volgende generaties besteedt de Cultuurfabriek de komende jaren extra aandacht aan de thema’s Cultuurparticipatie en School & omgeving. Als een van de eerste stappen vraagt zij aan alle politieke partijen in Voorschoten om cultuur een prominente plaats te geven in hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadverkiezingen op 16 maart 2022. 

Alle doelstellingen zijn ook terug te lezen op onze website www.cultuurfabriekvoorschoten.nl .

Lees meer

Art of Shopping - De magie van het beeld

art of shopping bord.jpg.rendition.640.1024

Kunstenaar en beeldhouwer, Brigitte Wawoe, neemt je op zaterdag 4 september in een uur mee in De magie van het beeld. Tijdens het Art of Shopping Event in Wassenaar ben je uitgenodigd in Bibliotheek Wassenaar om persoonlijk van haar te horen hoe zij te werk gaat, welke materialen en gereedschappen zij gebruikt. Je bent welkom op zaterdag 4 september om 11.00 uur of 13.00 uur en de toegang is gratis.

Link: https://www.obvw.nl/agenda-obvw/art-of-shopping---brigitte-wawoe.html

Lees meer

Kunstroute op Landgoed Voorlei/Schakenbosch

thumbnail flyer kunstroute plattegrond 2021.9
In de maand september is er op Park Schakenbosch/Landgoed Voorlei een inspirerende kunstroute. 
Contact: Hans Hendriks 'In de Bonen'
E-mail:
Telefoon: 0654 660 130

Opera Orpheus in theater Warenar (en Leiden)

thumbnail Poster Opera Orpheus
Opera Orpheus vertelt het indringende verhaal van liefde, de kracht van muziek en zang, vertrouwen en menselijk falen. Key2Singing brengt een niet eerder vertoonde combinatie van drie prachtige zeventiende-eeuwse Orpheus opera’s: La descente d'Orphée aux enfers van Charpentier, omlijst met de Orfeo van Monteverdi en die van Rossi.
Zaterdag 4 september 20:15 uurTheater Warenar, Wassenaar
Zaterdag 18 september 18:30 en 21:00 uurStadsschouwburg, Leiden
 Bij deze voorstellingen bieden wij ook de mogelijkheid van een Meet&Greet arrangement en een Inleiding. Beperkte plaatsen!
Kaartverkoop Theater Warenar: https://warenar.nl/programma/

Lees meer

Cultuur informatiepunt Voorschoten-Wassenaar (CIPVW) bestaat 10 jaar

alt

 

Op 20 mei 2021 bestaat dé UitAgenda van Voorschoten en Wassenaar alweer 10 jaar. De site, www.cipvw.nl  is de digitale ontmoetingsplek waarop u al het culturele nieuws, activiteiten en organisaties kan terugvinden die onze regio rijk zijn. Theater en cabaret, kunstexposities en concerten, lezingen en museumdagen. Elke week is er in Voorschoten en Wassenaar weer van alles te doen.

Lees meer