Kunstexpositie “IN BEELD”

347

Van zaterdag 26 mei t/m zondag 1 juli laat de Kunstacademie Haarlem/Leiden ruimtelijk werk zien in Museum Voorschoten. De academie is een hoogwaardige opleiding en een broedplaats voor actuele kunst.

Twaalf studenten van de Kunstacademie Haarlem/Leiden, allen studerend bij de vakgroep Ruimtelijke Kunst onder leiding van Jacomien le Maître, tonen zeer uiteenlopend werk.

Het Museum Voorschoten is iedere woensdag- zaterdag- en zondagmiddag geopend van 12.00 t/m 17.00 u. Meer informatie over het museum en de andere activiteiten van het museum is te vinden op de website van het museum: www.museumvoorschoten.nl

Ruimtelijke kunst gaat over alles wat driedimensionaal is. Hierdoor laat het geëxposeerde werk zeer verschillende invalshoeken en uitgangspunten zien. De gebruikte vormen en materialen zijn meestal herkenbaar en zeer verrassend verwerkt. De deelnemers hebben allen een zeer verschillende achtergrond, leeftijd en aantal ervaringsjaren. De expositie maakt duidelijk dat iedere kunstenaar zijn of haar eigen stijl heeft en daarmee ook eigen keuzes maakt in materiaal en onderwerp.

De expositie zal geopend worden door Pieter Berkhout, directeur van de Kunstacademie Haarlem/Leiden . Tijdens de opening kunt u onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de kunstenaars en het hoe en waarom van hun werk.

Al het geëxposeerde werk is te koop in het museum. Het museum ontvangt een deel van de verkoopopbrengst. Verder neemt de kunstacademie de entreekosten voor zijn rekening waardoor de expositie niet alleen voor de Vrienden van het museum maar ook voor alle andere bezoekers gratis te bezoeken is.