Duivenvoorde in Kerstsfeer

43466

Sfeervol kerstevenement voor jong en oud

Op zaterdag 15 en zondag 16 december 12:00 tot 17:00 uur vindt het sfeervolle en authentieke kerstevenement ‘Duivenvoorde in kerstsfeer’ op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten weer plaats. Zowel het landgoed als het kasteel worden omgetoverd tot een prachtig kerstsprookje voor jong en oud.

 De tickets voor de kerstmarkt à €2,50 (kinderen t/m 3 jaar: gratis) zijn te reserveren via de webshop op www.kasteelduivenvoorde.nl.  Aan de kassa zijn ook tickets te koop (alleen pin). Deze tickets geven u toegang tot het park, de kerstmarkt en de bijzondere Marotzaal op benedenverdieping van het kasteel. Tickets voor de kasteelrondleidingen à €17,50 (kinderen t/m 16 jaar: €12,50) worden uitsluitend via de webshop verkocht. Met deze tickets hebt u óók toegang tot de kerstmarkt.

Sfeervolle kerstmarkt

In het park van het kasteel kunt u de intieme kerstmarkt bezoeken. Vanuit houten chalets worden ambachtelijke en regionale producten, bijzondere kerstartikelen, wijnen en kindercadeaus verkocht. Op beide dagen is er livemuziek .

U kunt genieten van (kerst)versnaperingen verzorgd door Hof van Duivenvoorde en een wandeling maken in het park om volop te genieten van de winterse natuur. Wie weet komt u de kerstman tegen op het landgoed!

Kerstsprookje voor jong en oud

Ook het bijna 800 jaar oude kasteel is in kerstsfeer gebracht en versierd met mooi opgetuigde bomen en fonkelende decoraties. Op beide dagen start er ieder half uur een rondleiding. Voor deze unieke rondgang koopt u vooraf aparte tickets in onze webshop. Uiteraard zijn de rondleidingen ook voor kinderen erg leuk. Voor de jongste bezoekers wordt in de Eetkamer van het kasteel ieder uur een kerstverhaal voorgelezen. In de Marotzaal wordt een loterij gehouden waarvan de opbrengst naar het Restauratiefonds gaat. Beleef kerst op Duivenvoorde en kijk uw ogen uit!

Kerstbomenverkoop en zelf een kerststukje maken

Een bijzondere Fijnspar, Nordman of Servische spar kan zelf worden uitgegraven in de kasteeltuin van Duivenvoorde. Er zijn ook volle, grote kerstbomen met gezaagde voet te koop. Hulst, maretak en ander kerstgroen wordt per bosje verkocht. Wist u dat u de boom na de kerst weer mag terugbrengen om weer in de tuin ingegraven te worden? Milieubewust en goed voor de instandhouding van het landgoed.

Voor de kinderen zijn er materialen om gratis mooie kerststukjes te maken. Alleen voor kaars en bakje vragen wij een bijdrage van €2,- maar je kan natuurlijk ook zelf een mooi bakje en kaars van thuis meenemen!

Parkeren is gratis. Bij grote drukte zijn in de nabije omgeving van het kasteel parkeermogelijkheden. Duivenvoorde is ook per fiets of met het openbaar vervoer te bereiken. Bus 45 en 46 (halte ‘Kniplaan’ Voorschoten) stoppen dichtbij de oprijlaan van het landgoed.