• Home
  • Nieuws
  • Muzikaal cadeau in de MuzeHall 24 Wassenaar

Muzikaal cadeau in de MuzeHall 24 Wassenaar

Trio RPHO foto Winnifred Ferro
Een strijktrio, samengesteld door leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, speelde 6 juli in “MuzeHall 24”. De aanwezigen genoten van een variatie aan stukken. Na afloop was er gelegenheid om onder het genot van een drankje en hapje na te praten met de musici en aanwezigen.  De fotograaf is Winnifred Ferro.
MuzeHall 24, gelegen aan de Van Hallstraat, is een nieuw initiatief in Wassenaar .

Ook op de hoogte blijven van de activiteiten in de MuzeHall 24? Aanmelden voor de mailinglijst kan via of bel 06-25000562. 

Een ruimte waar plek is voor kleinschalige voorstellingen, huiskamerconcerten en andere culturele initiatieven, zo vertelt Tan Verschuijl, mede-eigenaar van MuzeHall 24. Dit weekend was de première van de loods als culturele ruimte. Initiatiefneemster Maartje van Rheeden ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Van Rheeden is net terug van een tournee door China met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPHO). “De maand juli is vakantiemaand voor het RPHO. Dat brengt tijd voor andere kunstuitingen, zoals schilderen en kamermuziek.” Maartje, ruim 25 jaar altvioliste in het orkest, vroeg 2 collega musici om mee te spelen. Samen met Noëmi Bodden, violiste, en Thamar Bodden, celliste, vormen zij dit gelegenheidstrio. Het muzikale programma maakte een reis door de tijd: van Bachs melancholische 3-stemmige inventionen en Beethovens strijktrio in c klein. Daarna een aantal bekende Weense dansen gecomponeerd door Kreisler, gevolgd door de Passacaglia van Händel-Hallforsen (virtuoos duet voor viool en altviool). Afgesloten werd met een stuk van Piazzolla. Dat een tangoachtig stuk ook goed gespeeld kan worden door strijkinstrumenten liet het trio goed horen. Tijdens de nazit werd het publiek getrakteerd op zang door Maimoene, de dochter van Maartje. Zij was winnares van de Wassenaarse Cultuurprijs in 2017. Een talent om zeker in de gaten te houden!