• Home
  • Nieuws
  • Veel nieuwe buiten-avonturen op de Leidse Hooidagen!

Veel nieuwe buiten-avonturen op de Leidse Hooidagen!

leiden
Leiden – Stap in het weekend van 31 augustus en 1 september op de fiets en beleef de Leidse Hooidagen dit jaar in Polderpark Cronesteyn. Tijdens het leukste natuurfeest van Leiden kunnen kinderen 25 buiten-avonturen beleven. Dit jaar zijn er naast populaire klassiekers als wol vilten, broodje bakken en pijl en boog maken, zo’n 11 nieuwe activiteiten te doen.

Dit jaar kun je voor het eerst een blotevoetenpad betreden, ‘De bodem in’ met Hortus Botanicus, is er een boerderij-proeverij en kun je schilderen met de natuur. Ook is er meer aandacht voor techniek en duurzaamheid. Speel bijvoorbeeld het afvalspel bij Ekoplaza of ontwerp jouw stad van de toekomst. Op de zondag kun je stadsgrachten-specialist Aaf Verkade ontmoeten en met haar ‘een duik nemen in de onderwaterwereld’ bij de slootjes-safari. Ben je 9 jaar of ouder en heb je zin in een echte uitdaging? Zorg dan dat je je op de dag zelf snel aanmeldt bij de Nature Escape Room.
De nieuwe locatie bevindt op het weiland direct tegenover de hoofdingang van De tuin van de smid, die dit jaar ook de horeca verzorgt. Naar buiten! organiseert de Leidse Hooidagen in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap en Gemeente Leiden, samen met partners als Zorg & Zekerheid, IVN Leiden, Smallsteps, Gemiva, De tuin van de smid en Ekoplaza.
Meer informatie: www.leidsehooidagen.nl  Laatste nieuws: facebook.com/leidsehooidagen