• Home
  • Nieuws
  • Kunstgroep Wassenaar met "Drie maal zes plus emaille"

Kunstgroep Wassenaar met "Drie maal zes plus emaille"

in de molen

Kunstgroep Wassenaar nodigt u uit in haar anderhalvemeterafstand Galerie in de Molen met een nieuwe tentoonstelling "Drie maal zes plus emaille", geopend vanaf zaterdag 5 september 14.00 uur . Deze tentoonstelling vormt ook deel van het Art of Shopping evenement dat op dezelfde dag in Wassenaar begint. Ook op deze dag wordt de tentoonstelling online geopend op www.kunstgroepwassenaar.nl  waar de exposerende kunstenaars Erik van ’t Hoff en Judith Junger hun werk laten zien en in korte video films toelichten.

Expositieduur van 5 september - 18 oktober 2020

Galerie In de Molen, Molenplein 10 A, Wassenaar openingstijden: donderdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 u

Eric van ’t Hoff : schilderijen Bij deze tentoonstelling presenteert Van ’t Hoff een aantal series door te variëren op een vast ontwerp thema in zijn zoektocht naar verstilling en soberheid. Lijn en vorm spelen een belangrijke rol bij alle schilderijen. Bij het tekenen laat hij zich sturen door toevalslijnen die zijn fantasie uitdagen om er een beeldend geheel van te maken. Bij het schilderen vormen de kleurlijnen het geraamte van de voorstelling. Bij de serie Scheurdraad geven geborduurde lijnen accenten aan het schilderwerk. In de serie Raam wil hij een voorstelling stap voor stap abstraherend naar de stille kern brengen.

Judith Junger : Koper met emaille Opgeleid bij zilver- en edelsmeden in Schoonhoven, Amsterdam en Engeland emailleert zij schalen, kommen en objecten. Voor haar emaillewerk gebruikt ze glaspoeder verhit op ondergrond van goud, zilver, de laatste jaren vooral koper en staal. Zij beschouwt de binnen- en de buitenkant van elk kom als twee vlakken. Het gaat haar om het spel tussen deze vlakken in de individuele kommen en in een hele groep. In een individuele kom kan één vlak als achtergrond de andere benadrukken. In een groep zorgt één van de vlakken soms voor cohesie en harmonie in de groep, soms voor variatie. In haar recente werk vóór het emailleren verandert ze de oorspronkelijke functionele vorm van de kommen en maakt er speelse objecten van.

Kom kijken! De expositie wordt op zaterdag 5 september om 14.00 zowel in de Galerie als online geopend. Deze tentoonstelling vormt ook deel van het Art of Shopping evenement dat op dezelfde dag in Wassenaar begint. De kunstenaars zijn lijfelijk aanwezig in de Galerie tijdens de openingsdag maar geven ook ieder online www.kunstgroepwassenaar.nl op videofilm een toelichting op hun werk en werkprocessen.