Fotowedstrijd Meerkoeten op hun nest

Meerkoetnest 2021 03 30 Rijswijk Anna Kreffer 3

In april en mei organiseert de KNNV afd. Den Haag een fotowedstrijd met als onderwerp Meerkoeten op hun nest. Alle inwoners van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar kunnen hieraan meedoen. De foto’s moeten in 2021 gemaakt zijn. Maak een foto van de meerkoet op of naast het nest zonder de meerkoeten of omgeving te verstoren. Elke deelnemer kan maximaal drie foto’s insturen. Stuur de foto’s naar: https://denhaag.knnv.nl/nieuws/fotowedstrijd-meerkoetnest-2021/


Elke deelnemer ontvangt een bericht van aanmelding. In de eerste week van juni gaat de jury aan het werk, de uitslag wordt 7 juni verwacht. De drie mooiste foto’s ontvangen een prijs en een oorkonde.
De meest aparte, bijzondere, kleurrijke of opvallende nesten komen in aanmerking voor een prijs. De foto's zullen beoordeeld worden door een deskundige jury bestaande uit Martin van den Hoorn, stadsecoloog van de gemeente Den Haag en Fred Hess, lid van de KNNV afdeling Den Haag, natuurfotograaf en mede-oprichter van het NatuurFotografenGilde, NFG.
Nesten van meerkoeten zijn vaak opvallend en goed te zien in sloot of plas. Meerkoeten gebruiken daarvoor alles wat ze bruikbaar vinden, natuurlijk materiaal als takken en riet, maar ook veel zwerf- en drijvend afval. Dat maakt de nesten kleurrijk en drukt ons ook op het feit dat we er een zooi van maken, waar het gaat om ons afval.
Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Den Haag is een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer wordt aan deze doelen vormgegeven. De KNNV afdeling Den Haag voelt zich verantwoordelijk voor de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/denhaag