Fietsen

Bomenfietsroute

 

Wassenaar is synoniem met bomen. De gemeente en haar inwoners zijn er trots op en om die trots ook aan buitenstaanders te tonen, is er een specifieke fietstocht langs de prachtigste bomen uitgezet. Deze bomenfietsroute heeft een lengte van 14 kilometer en start bij Raadhuis De Paauw

De route voert langs de verschillende landschappen rond Wassenaar, zoals de oudste strandwal van Wassenaar, polders, strandvlaktes en de voormalige vlakte van de Rijndelta. De tocht wisselt vlakke delen af met geaccidenteerd terrein. Tijdens de fietstocht doet u verschillende landgoederen aan, zoals Backershagen, Hartenkamp, Wiltzangk, Rust en Vreugd, Eikenhorst en Raaphorst. Wanneer u uw hond laat meerennen, moet deze aangelijnd zijn.

De routebeschrijving is verkrijgbaar bij de gemeente Wassenaar. In het boekje wordt het ontstaan van het landschap beschreven en zijn bijzonderheden opgenomen over de verschillende boomsoorten, die u onderweg zult zien. Aan bod komen plataan, gewone beuk, Douglasspar, berk, tamme kastanje, gewone esdoorn, esp, meidoorn, Italiaanse populier, iep, schietwilg, es, zwarte els, katwilg, populier, gewone acacia, Hollandse linde, Amerikaanse eik, taxus en zomereik.

Van de beschreven bomen wordt het silhouet getoond en de blad-, bloem- en vruchtvorm. Ook wordt aangegeven waar u bijzondere exemplaren kunt zien. Tenslotte is er informatie opgenomen over wat in en rondom de bomen is te zien aan stinzenflora, paddenstoelen, insecten, vogels, amfibieën en zoogdieren.

Vertrekpunt: Raadhuis De Paauw

Lengte fietstocht: 14 kilometer