Educatie

DFAS

Bezoekadres Cultureel Centrum Warenar


Kerkstraat 75
2242 HE Wassenaar


Website www.dfas.nl


Contactgegevens
E-mail

 

Kunst is niet alleen interessant voor kenners, was de opvatting van Patricia Fay, die in 1965 het Britse NADFAS (National Association Decorative & Fine Arts Society) oprichtte. Doel van de organisatie is om mensen geïnteresseerd in kunst de mogelijkheid te bieden hun kennis daarover te verdiepen en verbreden door middel van lezingen van experts, excursies en het bezoeken van tentoonstellingen.

Vandaag de dag heeft NADFAS 90.000 leden verdeeld over 330 verenigingen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië. De enige Nederlandse tak is DFAS (Decorative & Fine Arts Society) in Den Haag. Iedere eerste dinsdag van de maand – van oktober tot en met mei – organiseert DFAS een lezing in De Warenar in Wassenaar. Iedereen geïnteresseerd in kunst kan deze lezing, met als voertaal Engels, bijwonen.

Naast de lezingen organiseren wij ieder jaar diverse excursies of bezoeken aan tentoonstellingen.

De afgelopen jaren hebben wij bezoeken gebracht aan het Hofwijck Museum, Museum Tétar van Elven in Delft, het Seibold Huis in Leiden, het Louis Couperus Museum, Beelden aan Zee, het kasteel Duivenvoorde, TEFAF, het Plantin Moretus in Antwerpen en de RKD (Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie). Eveneens organiseren wij lezingen met speciale onderwerpen in bijzondere locaties zoals in de Indonesische ambassade of in de residenties van de ambassadeurs van Groot-Brittannië, Canada, de Verenigde Staten en Brazilië.

Iedere eerste dinsdag van de maand – van oktober tot en met mei – is er een DFAS-lezing in Cultureel Centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt € 10 en een lidmaatschap (voor 8 lezingen) is € 55 per jaar en voor een echtpaar € 90. Website is: www.dfas.nl.

 

Afdrukken

 

Er is voldoende parkeergelegenheid.

note: De voertaal van de lezing is Engels