Educatie

Bibliotheek Wassenaar

 

Bezoekadres Langstraat 40   biwa
  2242 KM Wassenaar
   
Postadres Langstraat 40
  2242 KM Wassenaar
   
Website www.obvw.nl
   
Contactgegevens  
Telefoon 070 5113397
E-mail

 

OPENBARE BIBLIOTHEEK

Bibliotheek Wassenaar is een podium voor ontmoeting, ontwikkeling en debat. Wekelijks worden hier voor jong en oud diverse activiteiten georganiseerd op het gebied van film, muziek, literatuur & cultuur. Er wordt daarbij aandacht geschonken aan de Boekenweek, de Kinderboekenweek, de Maand van het Spannende Boek, Nederland Leest en andere landelijke thema-acties. Ga voor meer informatie naar onze website: www.obvw.nl of kom vrijblijvend gezellig langs.

Bibliotheek Wassenaar is gehuisvest in een prachtig nieuw en functioneel gebouw, waar een uitgebreide collectie boeken wacht om gelezen te worden. Naast de reguliere uitleenservice heeft de bibliotheek van Wassenaar ook een aantal bijzondere diensten:

Boek-aan-huis-dienst: voor mensen, die in verband met hun gezondheid niet zelf naar de bibliotheek kunnen komen. Eénmaal per zes weken worden favoriete boeken gebracht en de oude weer opgehaald door een vrijwilliger.

Logeerkoffertje: een logee in huis of zelf op logeren? Voor kinderen een logeerkoffertje vol boeken en een spelletje, die voor een periode van drie weken kunnen worden geleend.

Leesondersteuning: voor kinderen met leesproblemen is er een speciale selectie boeken in de 'makkelijk lezen kast'. Verder zijn er dvd's, leeshulpmiddelen en andere media voor kinderen, die lezen moeilijk vinden. Neem voor de voorwaarden contact op met de bibliotheek.

Leeskring: ten behoeve van leeskringen worden zeven dezelfde boeken met achtergrondinformatie over boek en schrijver in een leeskoffer verpakt. Voor beschikbare titels kunt u contact opnemen met de bibliotheek. De uitleentermijn is acht weken.

Scholen: voor de basisscholen biedt de bibliotheek een gevarieerd aanbod van activiteiten, zoals groepsbezoeken, leskisten, schoolexposities.

Biliotheek Wassenaar is uitgeroepen tot de Beste Bibliotheek van Nederland 2010.

 

FILMHUIS WASSENAAR

De Bibliotheek Wassenaar heeft haar culturele functie verder uitgebreid door in haar nieuwe vestiging een officieel Filmhuis te exploiteren. Door middel van het filmaanbod biedt de bibliotheek naast de traditionele schriftcultuur ook beeldcultuur aan. Interactie tussen beide culturen biedt een breed arsenaal aan activiteiten voor de bibliotheek als 'informatiehuis'. De filmprogrammering wordt bijvoorbeeld gedeeltelijk afgestemd op activiteiten in de bibliotheek; (Kinder)Boekenweek en Nederland Leest.

De intieme filmzaal beschikt over 69 comfortabele zitplaatsen, is luxe ingericht en maakt gebruik van uitstekende beeld- en geluidsapparatuur. Ook staat er een piano voor voorstellingen en muziekles. Het veelzijdige filmaanbod bestaat daarbij uit kwaliteitsfilm voor een breed publiek. We vertonen wekelijks minimaal 7 filmvoorstellingen. Ga voor meer informatie naar onze website: http://obvw.nl/filmhuis-wassenaar.


Openingstijden

Maandag   14.00 - 17.30 uur
Dinsdag   10.00 - 17.30 uur
Woensdag   10.00 - 20.00 uur
Donderdag   10.00 - 17.30 uur
Vrijdag   10.00 - 17.30 uur
Zaterdag   11.00 - 16.00 uur
Zondag   gesloten

 

Afdrukken