Educatie

Maatschappij tot Nut van 't Algemeen

Departement Wassenaar

 

Bezoekadres Vreeburglaan 24

2242 RT Wassenaar


Postadres Vreeburglaan 24

2242 RT Wassenaar


Website www.nutwassenaar.nl


Contactgegevens
Telefoon
070 5113642
E-mail

 

Nut Wassenaar maakt het mogelijk in de wijde omgeving theatervoorstellingen en concerten te bezoeken, biedt cursussen aan op het gebied van muziek, literatuur en kunstgeschiedenis, en verzorgt dagtochten naar interessante steden en musea.

Twee keer per jaar biedt het Nut een programmaboekje aan met daarin een selectie van het culturele aanbod in bijvoorbeeld Wassenaar, Den Haag, Leiden, Voorschoten, Rijswijk, Zoetermeer, Haarlem en Amsterdam.

De bijzondere service die het Nut Wassenaar biedt, is tweeledig: de toegangskaartjes worden geregeld en thuisbezorgd, en voor wie dat wenst is er vervoer per bus of busje vanaf huis naar theater of concertzaal. Geen zorgen, veilig uitgaan, snel weer thuiskomen, in gezelschap van buurtgenoten en mede-Wassenaarders.

Boeken via een inschrijfformulier of via de website (www.nutwassenaar.nl).

Nut Wassenaar is, als vrijwilligersorganisatie, een 'departement' van de 225 jaar oude Maatschappij tot Nut van 't Algemeen. Deze telt in Nederland ongeveer achtduizend leden. De Maatschappij heeft in haar geschiedenis een belangrijke rol gespeeld in de sociale en culturele participatie. Bijvoorbeeld via de Nutscholen en de Nutspaarbanken. Tegenwoordig kiest elk Nutsdepartement een koers die past bij de plaatselijke omstandigheden, maar in overeenstemming met de landelijke doelstelling: 'Een actieve bijdrage leveren aan de sociaal-maatschappelijke cohesie in de samenleving'.

 

Afdrukken